+ Reageren op discussie
Weergegeven resultaten: 1 t/m 8 van 8
  1. #1
    knaap
    Geregistreerd
    Mar 2006
    Locatie
    Begijnendijk
    Berichten
    144


    hoe spots met transfos op eendraadschema tekenen?

    Ik maak gebruik van 12V spots die elk apart verbonden zijn met een transfo. Maar hoe teken ik dit nu op mijn ééndraadschema?

    Kan iemand me een voorbeeldje geven?

    Thx
    Volg ons bouwdagboek op http://www.wijgaanbouwen.be

  2. #2
    knaap
    Geregistreerd
    Mar 2006
    Locatie
    Begijnendijk
    Berichten
    144


    Niemand die me een beetje op weg kan helpen?
    Volg ons bouwdagboek op http://www.wijgaanbouwen.be

  3. #3
    gezel
    Geregistreerd
    Jun 2006
    Locatie
    Waanrode
    Berichten
    2.090


    Je kan het bvb zo doen:


    Als je teveel spots hebt kan je er zoals bij nr 2 een aantal bijplaatsen (x10), anders kan je ze er zoals bij nr 3 allemaal opzetten.

    Persoonlijk zet ik de transfo's er nooit op als ze bij de spot zelf staan.
    Volg onze bouw op: http://www.dcme.be/bouw

  4. #4
    knaap
    Geregistreerd
    Mar 2006
    Locatie
    Begijnendijk
    Berichten
    144


    Thx Dappe, precies wat ik nodig had
    Volg ons bouwdagboek op http://www.wijgaanbouwen.be

  5. #5


    Ik had nog een vraagje ivm de keuring:

    In welke mate moet eigenlijk alles afgewerkt zijn?

    Moeten alle lampen, verbruikstoestellen,... geïnstalleerd zijn of mag ik de draden ook tijdelijk afschermen(op een veilige manier)?

  6. #6
    meester
    Geregistreerd
    Mar 2006
    Locatie
    Rand van Gent, vlakbij E17
    Berichten
    19.261


    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door tokke
    Thx Dappe, precies wat ik nodig had
    zo is het heel mooi, afgewerkt, ...

    maar in principe is transfo voldoende voor keuring, alles wat op 24 V of minder werkt moet er niet op
    Stefan

  7. #7
    gezel
    Geregistreerd
    Jun 2006
    Locatie
    Waanrode
    Berichten
    2.090


    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door mathiasroelandt
    Ik had nog een vraagje ivm de keuring:

    In welke mate moet eigenlijk alles afgewerkt zijn?

    Moeten alle lampen, verbruikstoestellen,... geïnstalleerd zijn of mag ik de draden ook tijdelijk afschermen(op een veilige manier)?
    lampen e.d. moeten niet geplaatst zijn, wel zien da er een lusterklem op de voeding staat.
    Volg onze bouw op: http://www.dcme.be/bouw

  8. #8
    kerel
    Geregistreerd
    Mar 2006
    Berichten
    338


    moeten alle stopcontacten gemonteerd zijn ?

Tags for this Thread

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag je berichten niet bewerken