+ Reageren op discussie
Pagina 1 van 3 123 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 15 van 44
  1. #1


    Welke kabels trekken ???

    Jongens, ik zie door de bomen het bos niet meer FTP UTP Coax...
    Ik heb meerdere topics doorlopen en het spinnenweb wordt enkel groter
    Ik wil in onze nieuwbouw;
    1 - Vanuit het bureau naar 4 plaatsen in het huis een pc-aansluiting
    2 - Op 8 (!) plaatsen in het huis de mogelijkheid om TV kunnen aansluiten
    3 - Een schotelantenne voor de sateliet kunnen aansluiten
    4 - De wachtkabels voor het alarm plaatsen


    Welke types van kabels moet ik nu leggen om dit tot een goed einde te brengen?
    Antwoordt aub enkel als je kennis van zaken hebt, anders lost dit topic niets op.
    Alvast enorm bedankt voor de moeite

  2. #2
    kerel
    Geregistreerd
    Mar 2006
    Berichten
    475


    Re: Welke kabels trekken ???

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Klommelaar
    Jongens, ik zie door de bomen het bos niet meer FTP UTP Coax...
    Ik heb meerdere topics doorlopen en het spinnenweb wordt enkel groter
    Ik wil in onze nieuwbouw;
    1 - Vanuit het bureau naar 4 plaatsen in het huis een pc-aansluiting
    2 - Op 8 (!) plaatsen in het huis de mogelijkheid om TV kunnen aansluiten
    3 - Een schotelantenne voor de sateliet kunnen aansluiten
    4 - De wachtkabels voor het alarm plaatsen


    Welke types van kabels moet ik nu leggen om dit tot een goed einde te brengen?
    Antwoordt aub enkel als je kennis van zaken hebt, anders lost dit topic niets op.
    Alvast enorm bedankt voor de moeite
    Ik ga niet beweren dat ik kennis van zaken heb, maar dit is wat ik voorzie:

    1. pc-aansluiting : UTP Cat 5e
    2. tv : UTP + COAX
    3. sateliet : Sateliet Coax
    4. Alarm : 6x0.22

    Wel een vraagje: ik heb UTP kabel liggen, hoe kan ik nu zien welke cat dit juist is ??

  3. #3
    gezel
    Geregistreerd
    Oct 2006
    Locatie
    Tielen
    Berichten
    2.218


    Voor een PC netwerk dien je naar alle PCs een Cat 5e kabel te trekken vanaf de plaats waar je router/switch staat (meestal word deze naast de modem geplaatst). Ook zou ik aan elke TV een netwerkkabel voorzien. Cat 5e bestaat in verschillende vormen zoals UTP, FTP, STP, ... . Ikzelf gebruik FTP kabel, maar uiteindelijk zijn de verschillen klein, zeker over korte afstanden ga je er niet veel van merken.

    Zelf heb ik ook interesse in sat en ben dan ook zelf informatie aan het zoeken op het net. Voor van naar de satteliet naar de TVs te gaan zijn er meerdere mogelijkheden. Ofwel koop je een octa LNB (ontvangstkop) en vertrek je vanaf die LNB met een kabel naar elk punt waar je een TV wenst. Een tweede mogelijkheid is (geloof ik) een quatro LNB te nemen, dan ga je met slechts 4 kabels naar een DiSEqC switch al vanwaar je dan verder kan gaan met 8 kabels naar elke TV. Let wel op dat coax voor satteliet niet gelijk is als aan deze voor kabel TV. sat coax is van hogere kwaliteit, heeft een groter frequentiebereik en kost ook meer.

    Van alarminstallaties ken ik absoluut niets.

    Beelzebub, het type kabel staat normaalgezien op de kabel gedrukt en zou normaalgezien 5e moeten zijn als hij recent is geplaatst. Oudere types worden al geruime tijd niet meer verkocht.

  4. #4


    Beste,

    Als alarminstallateur kan ik je aanraden om altijd afgeschermerde alarmkabel van 6x0,22 te gebruiken.
    En dit altijd rechtstreeks van toestel naar centrale.
    Let wel op voor de plaatsing van de detectoren, Dat is heel belangrijk en niet gelijk waar je dit voorziet.
    De meeste valse alarmen komen door slechte plaatsing van de detectoren.

    voor vragen altijd welkom

    greetz
    christof

  5. #5


    Dus als ik het goed begrijp moet ik ook voor de "toevoerleiding" naar de centrale pc een Cat 5e steken. Of wordt deze voorzien door de kabelmaatschappij?

    @Ultra: Ik heb enkele offertes binnen, en daar zeggen ze me dat ik naar alle punten FTP kabel moet steken, kan dit? Hebben de sirenes dan geen andere voedingskabel nodig?

    Merci alvast.

  6. #6
    knaap
    Geregistreerd
    Nov 2006
    Locatie
    nijlen
    Berichten
    158


    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Klommelaar
    Dus als ik het goed begrijp moet ik ook voor de "toevoerleiding" naar de centrale pc een Cat 5e steken. Of wordt deze voorzien door de kabelmaatschappij?
    Als je met 'kabelmaatschappij' telenet bedoeld dan moet je zelf een utp voorzien van de plaats waar uw modem/versterker komt naar de plaats waar al uw utp's toekomen.

    Binnenbekabeling is altijd voor de klant,tenzij je een mooie grijze kabel op uw plint,boven deur,etc wil zien lopen in uw mooie nieuwbouw

    Met andere woorden leg gewoon alles in een sterpunt waar uw nutsleidingen gaan komen,dit kan garage,berging of ergens anders zijn. En leg zeker genoeg zodat je later geen spijt hebt.
    Ik kwam vanmiddag bij een klant om digitale tv,internet en telefoon te installeren,zeer mooie grote vrijstaande pastorijwoning,alles duur ingericht,tv van 1,5m lang etc.. kwestie van bekabeling: coax voor living,coax voor slpk en 1x utp voor telefoon in living...
    Hun reactie: 'alles is tegenwoordig draadloos meneer'

    mvg Jase

  7. #7


    Beste,

    Leg nooit ftp kabel voor alarmsystemen, ik heb al een paar keer ftp moeten gebruiken omdat de klant zelf de kabels had gelegd, en dat was niet anders dan miserie.
    De meeste centrales werken met een bus systeem en dat kan storingen geven als je ftp gebruikt.
    ftp is wel afgeschermd, de draadjes zijn onderling langer.
    Iedere toestel van een alarmsysteem kan je aansluiten op een 6x0.22, dus ook de sirene.
    Leg alles in ster, maar let op voor de plaatsing van uw detectoren.

    greetz
    christof

  8. #8


    Mijn excusesn 't is UTP die blijkbaar overal hen moet...
    Ze steken er eigenlijk ook al in nu

  9. #9
    Moderator SvenVD's schermafbeelding
    Geregistreerd
    Mar 2006
    Locatie
    Herzele
    Berichten
    16.992


    Aansluitend bij deze vraag, de volgende:

    Welke kabels moet ik voorzien van technische ruimte woning (zekeringkast, verdeelkast UTP & Coax) tot aan de energiebocht om later televisie, telefoon, internet of sateliet eenvoudig binnen te halen?

    En hoelang moet ik die kabels voorzien? Voor televisie/internet/telefonie via de kabel, moet ik waarschijnlijk tot aan de grijze verdeeldoos. Maar wat met belgacom?

  10. #10
    knaap
    Geregistreerd
    Mar 2007
    Berichten
    272


    jij moet niks doen interlectra legt deze kabel van het grijs kasje tot bij u binnen en zo ook met elektriciteit
    Alarm-elektro installateur!

  11. #11
    Moderator SvenVD's schermafbeelding
    Geregistreerd
    Mar 2006
    Locatie
    Herzele
    Berichten
    16.992


    Electriciteit heb ik EXVB moeten voorzien (eandis).

    Het probleem is dat alle coax en utp kabels in de berguimte toekomen. Vandaar moet ik dan vertrekken naar ofwel de aansluitbocht ofwel naar buiten. Als ik slechts tot aan de aansluitbocht moet gaan, dan moet ik daar toch ook iets voorzien? Aftakking? Aansluitdoosje? Is het dan niet makkelijker om ineens de volledige lengte te voorzien?

  12. #12
    knaap
    Geregistreerd
    Mar 2007
    Berichten
    272


    weet niet hoe het dan juist bij jullie zit bij ons gw samen met elektriciteit de tv kabel ook getrokken grtz
    Alarm-elektro installateur!

  13. #13
    knaap
    Geregistreerd
    Apr 2006
    Berichten
    210


    heb voor alle data.video en andere parlefone kabel gebruikt, is 22 of 24 x 1,5 mm.

  14. #14
    gezel EXMO's schermafbeelding
    Geregistreerd
    Oct 2006
    Locatie
    Wezemaal
    Berichten
    1.166


    vergeet niet dat je indien je digitale tv wilt (toch zeker van Telenet) je moet zien dat bij elke tv uitgang ook een UTP/STP/... kabel ligt.
    Bij mij komt de kabel binnen in de berging. Van daar uit gaan er twee kabels (tweede is voor de toekomst, je weet maar nooit) naar de zolderverdieping. Hier komt mijn switch te staan. Deze zal alles verdelen naar de internet aansluitingen in de kamers/leefruimte.
    Ik mocht echter niet vanaf mijn switch naar de tv contacten gaan indien ik daar digitale tv op wil hebben. Je moet blijkbaar rechtstreeks van de modem (berging) naar elke van deze punten gaan.... Ik heb dat dan maar zo gedaan. Ik heb een rol van 300m STP Cat5e op de kop kunnen tikken, dus heb dat dan maar gebruikt
    bouwinfo bedrijfsfiche
    nieuwe website : www.exmo.be
    Test gratis SONOS bij je thuis.
    Multiroom audio en video, inbouwluidsprekers, home cinema en maatmeubels...
    Nieuw : CONTROL4; verstop en bedien uw toestellen in alle eenvoud.

  15. #15
    meester
    Geregistreerd
    Mar 2006
    Locatie
    Rand van Gent, vlakbij E17
    Berichten
    19.080


    Re: Welke kabels trekken ???

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Klommelaar
    Jongens, ik zie door de bomen het bos niet meer :? FTP UTP Coax... :roll:
    Ik heb meerdere topics doorlopen en het spinnenweb wordt enkel groter :(
    Ik wil in onze nieuwbouw;
    1 - Vanuit het bureau naar 4 plaatsen in het huis een pc-aansluiting


    Alvast enorm bedankt voor de moeite :!:

    voor PC, internet, ... neem NOOIT je bureau als centrale plaats

    centrale plaats waar alle kabels (UTP) samenkomen is meestal de garage, berging, waar teller eli staat en ook verdeeldoos TV komt en andere technische toestanden, vandaar juiste kabel naar iedere locatie waar je aansluiting wilt
    Stefan

Tags for this Thread

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag je berichten niet bewerken