+ Reageren op discussie
Pagina 2 van 2 EersteEerste 12
Weergegeven resultaten: 16 t/m 19 van 19
 1. #16
  voorman julien's schermafbeelding
  Geregistreerd
  Mar 2006
  Locatie
  tinternet
  Berichten
  4.499


  Waarom denk je dat er massaal west europese eik richting china verscheept wordt?
  Omdat hun eigen eik beter is?
  Een autocad probleem? Kijk eens op www.cadsite.be

 2. #17
  kerel
  Geregistreerd
  Sep 2010
  Berichten
  607


  Re: parket in chinese eik: goed genoeg?

  we zijn nu een pak jaren verder vgl met de laatste post....

  zijn er nog mensen met ervaring met chinese eik, is't echt zo slecht of zijn in de loop der jaren ook deze producten in kwaliteit gestegen?

  Heb momenteel 2 offertes liggen en de één scheelt 4000 euro met de ander (franse eik tov chinese), puur visueel zie ik geen verschil...

  Graag reacties van mensen die't kunnen weten (gebruikers, mensen met ervaring) geen reacties van " 't is allemaal brol dienen chinesen rommel" maw geen reacties die op niets gebaseerd zijn...

 3. #18


  Re: parket in chinese eik: goed genoeg?

  chinese eik is niet echt chinese eik.is eigenlijk import vanover de hele wereld.

  interessant stukje om te lezen. bron=livios.

  Niet dramatiseren

  "Enerzijds stemt dit tot nadenken (zeker in deze turbulente economische tijden), anderzijds moet men de ontwikkelingen ook niet overdramatiseren: midden jaren 60 en begin jaren 70 zag het er naar uit dat de Europese auto-industrie geen hoofd kon bieden aan de goedkope imports en gedoemd was. Als je vandaag echter de top 5 van de best verkochte wagens in België bekijkt, is de werkelijke situatie toch even anders. Creatief en innovatief verder denken, constante kwaliteit, focus op design... Altijd een stap voorblijven", aldus Varga.

  "Zeer belangrijk voor een succesvolle handel is echter ook de eerlijke concurrentie en een 'level playing field'. Dit is met China niet altijd het geval en FEP doet versterkte inspanningen bij de Europese Commissie in Brussel om de bestaande hinderpalen zoveel mogelijk uit de weg te ruimen of op zijn minst te verlagen."

  Kwaliteit

  Niet alle Chinese parket kan over dezelfde kam geschoren worden. "Je kan goed af zijn met een dergelijke vloer, maar uit ervaring weten we dat als het fout gaat, het ook echt goed fout gaat. Ze mengen immers verschillende soorten eik uit alle werelddelen door elkaar en nemen het niet altijd nauw met de nodige controle tijdens het verwerkingsproces van het hout", blijkt uit navraag bij verschillende vooraanstaande parketfabrikanten.

  "Zo gebruiken ze bijvoorbeeld spinthout voor de toplaag van de parketvloer. Spinthout is afkomstig van de buitenkant van de boom waarlangs de sappen lopen. Ze kleuren dit in zodat de houtstructuur veel minder zichtbaar is voor de consument. Die wordt als het ware verblind door de kleur en ziet het echte parket niet meer. Voor de Europese parketvloeren wordt dit spinthout enkel gebruikt voor de onderkant van de vloer en dit erg gelimiteerd. De Chinese parketvloeren zijn goedkoper, maar ook veel zwakker. Dit komt meestal aan het licht als de vloer er een tijdje ligt of als er een herstelling moet gebeuren."
  Bedrijfsfilosofie

  "Ook de productietechniek is in China anders", vervolgt de producent. "Om stabiele planken te krijgen, moeten ze traag drogen en moeten er enkele parameters nauw gecontroleerd worden. Zo mogen bijvoorbeeld de middellagen van de vloer niet te fel werken. De controle op de technische verwerking van het hout is in China niet constant en ze nemen het niet zo nauw met hun eigen regels

 4. #19
  kerel
  Geregistreerd
  Oct 2011
  Berichten
  360


  Re: parket in chinese eik: goed genoeg?

  Wat is er van belang?
  Franse eik is veel egaler van kleur. Op een grote oppervlakte zal je minder kleurverschil zien tussen de bleekste en de donkerste. Verder wordt er ook veel aangeboden als Franse eik terwijl het Amerikaanse of Oekraiense eik of whatever. Onder de € 60 per m² heb je gewoon geen Franse eik tenzij hij dan flinterdun is.

  Bij parket in chinese eik zijn ze ook minder streng wat de knopen betreft. Bij de betere merken met Franse eik zullen ze bij Rustiek A en B enkel gezonde knopen toelaten, bij chinese is dat allemaal zo belangrijk niet.

  Het aantal behandelingen om het afgewerkt resultaat te bekomen weegt ook serieus door op de prijs. Ik zie bv heel graag Micro-V op de lange kanten met de combinatie gebleekt, geborsteld, verouderd en wit geolied. Maar die afwerking kost een stuk meer dan simpel geschaafd in plancher met olielaag op.

  En het allergrootste verschil in goeie kwaliteit is het gebruik van dos of kwartiers hout. Kwartiers is duurder maar veel stabieler.
  Ik zou dus € 90/m² betalen voor een mooie Franse Eik Rustiek A halfmassief van 16cm breed ipv € 50/m² voor chinese halfmassief Rustiek A van 24cm breed.
  Groeten,

Tags for this Thread

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag je berichten niet bewerken