+ Reageren op discussie
Weergegeven resultaten: 1 t/m 15 van 15
  1. #1
    knaap
    Geregistreerd
    Jun 2008
    Locatie
    Hageland
    Berichten
    165


    Hoe kom ik aan 380V?

    Wij gaan een stuk aanbouwen. Nu de aannemer wil dat wij voor de elektriciteit zorgen 220V/380W. Wijzelf hebben maar 220V, hoe kom ik aan de 380V?

    Moet ik Eandis hiervoor contacteren ?
    Moet er een andere meter worden geinstalleerd of kan de huidige blijven staan?

  2. #2
    knaap
    Geregistreerd
    May 2008
    Berichten
    274


    Idd..

    Naar eandis , en dan hopen dat je een kabel hebt liggen die dik genoeg is (wss 4*16 carre..)

    Anders ga je nog een andere moeten plaatsen

  3. #3
    meester
    Geregistreerd
    Sep 2006
    Locatie
    In den beginne W Vl, nu Oudenaarde
    Berichten
    11.870


    En voor de correctheid: 220V/380V ga je nergens in België krijgen hoor. Het is al jarenlang 230V/400V. Beetje meegaan met je tijd hé .
    Afwerking.

  4. #4
    gezel
    Geregistreerd
    Aug 2008
    Locatie
    Vl. Brabant
    Berichten
    1.260


    Hoe lang hebt ge dat nodig? Kan je eventueel met een generator werken? (ook niet ideaal, maar aansluiting wijzigen is ook nie altijd evident).

  5. #5
    voorman
    Geregistreerd
    Jun 2009
    Berichten
    2.755


    Re: Hoe kom ik aan 380V?

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door koshi
    Wij gaan een stuk aanbouwen. Nu de aannemer wil dat wij voor de elektriciteit zorgen 220V/380W. Wijzelf hebben maar 220V, hoe kom ik aan de 380V?

    Moet ik Eandis hiervoor contacteren ?
    Moet er een andere meter worden geinstalleerd of kan de huidige blijven staan?
    Vraag eerst es aan je aannemer of em wel degelijk 380V nodig heeft, zeg da ge da nie hebt. Veel kans dat em zegt "oh, dan doen we't wel met den 220 ..."

    Ik kan me niet voorstellen dat die aannemer enkel gaat (ver)bouwen waar er 380 is...

    (en ja, tmoet 230 en 400 zijn ... maar we zijn't al zo lang gewoon ...)
    Atheism is a non-prophet organisation

  6. #6
    meester
    Geregistreerd
    Mar 2006
    Locatie
    Rand van Gent, vlakbij E17
    Berichten
    19.267


    Re: Hoe kom ik aan 380V?

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door koshi
    Wij gaan een stuk aanbouwen. Nu de aannemer wil dat wij voor de elektriciteit zorgen 220V/380W. Wijzelf hebben maar 220V, hoe kom ik aan de 380V?

    Moet ik Eandis hiervoor contacteren ?
    Moet er een andere meter worden geinstalleerd of kan de huidige blijven staan?
    werfkast noemt dit (kast moet je kopen of huren, laten keuren, en aansluiten via Eandis)
    weet je wel wat dit gaat kosten?

    en van de aannemer moet je ook nog te weten komen hoeveel kVA hij nodig heeft, is eerste vraag die Eandis zal stellen

    generator is waarschijnlijk betere oplossing, deze kan je huren, vb bij Schouppe in Oosterzele, dat "beest" moet ook getankt worden met diesel
    Stefan

  7. #7
    raap
    Geregistreerd
    Apr 2007
    Locatie
    Ichtegem
    Berichten
    9


    Die 400 volt krijg je tussen aansluiting tussen 2 fasen en 230 volt krijgt ge tussen aansluiting van fase en nulleider. Dit geld voor alle netten van 230/400 volt. Er bestaat ook nog een net van 120/230 volt. In dat geval kan je geen 400 volt krijgen want dan word de spanning van 230 volt verkregen tussen 2 fasen. Ge kunt dit gemakkelijk zien in de meterkast want dan is de blauwe kabel niet aangesloten. Ook kan je gemakkelijk met een schroevendraaier met ingebouwde stroomtester het even nagaan. Steek die in het stopcontact en als ze in allebei de gaten gaat branden zit je met een net 120/230 volt en als hij slechts in 1 gat gaat branden zit je met en net van 230/400 volt.

  8. #8
    raap
    Geregistreerd
    Feb 2010
    Locatie
    antwerpen
    Berichten
    9


    Re: Hoe kom ik aan 380V?

    als de aannemer 380 volt wil moet hij daar zelf voor zorgen...
    hij kan niet verwachten dat u 380V gaat laten binnenbrengen omdat hij dat tijdens de verbouwing nodig heeft...
    380 binnenbrengen is trouwens overdreven duur en niet altijd mogelijk

    een goede aannemer heeft daar een generator voor gelooft mij ...

    werfkast is ook een optie...
    je hebt werfkasten met tijdelijke aansluiting, die kosten meer maar kunnen de job ook aan...

  9. #9
    knaap
    Geregistreerd
    Jul 2009
    Locatie
    erpe
    Berichten
    98


    Re: Hoe kom ik aan 380V?

    bestaat de mogelijkheid om in elk huis 400v te verkrijgen? kabels ed buiten beschouwing gelaten want alles zou toch moeten hertrokken worden. Wij hebben half en half een huis op het oog, maar voor een paar machines heb ik dus 3x400v nodig.

  10. #10
    raap
    Geregistreerd
    Feb 2010
    Locatie
    antwerpen
    Berichten
    9


    Re: Hoe kom ik aan 380V?

    als het enkel voor een paar machines is zou ik werken met een frequentiesturing
    deze kan 380 leveren voor een motor terwijl je er maar 220 V insteekt
    en ik denk dat dit goedekoper is dan 400V te laten binnekomen

    frequentiesturingen zoals die van telemecaniqeu ofzo...

    zelf heb ik er geen ervaring mee maar en collega van mij heeft dit wel gedaan voor een draaibank...

  11. #11
    gezel
    Geregistreerd
    Jun 2006
    Locatie
    Waanrode
    Berichten
    2.090


    Re: Hoe kom ik aan 380V?

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door satom
    bestaat de mogelijkheid om in elk huis 400v te verkrijgen? kabels ed buiten beschouwing gelaten want alles zou toch moeten hertrokken worden. Wij hebben half en half een huis op het oog, maar voor een paar machines heb ik dus 3x400v nodig.
    Als er 400V in uw straat beschikbaar is, mag dit normaal geen probleem zijn. Op veel plaatsen ligt echter nog een 3x230V net...
    Volg onze bouw op: http://www.dcme.be/bouw

  12. #12
    meester janus wago's schermafbeelding
    Geregistreerd
    Dec 2009
    Locatie
    Benissa
    Berichten
    5.901


    Re: Hoe kom ik aan 380V?

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door hellemansd
    als het enkel voor een paar machines is zou ik werken met een frequentiesturing
    deze kan 380 leveren voor een motor terwijl je er maar 220 V insteekt
    en ik denk dat dit goedekoper is dan 400V te laten binnekomen

    frequentiesturingen zoals die van telemecaniqeu ofzo...

    zelf heb ik er geen ervaring mee maar en collega van mij heeft dit wel gedaan voor een draaibank...
    Met een frequentie sturing kun je alleen de frequentie aanpassen.
    Met een trafo kun je de spanning aanpassen!
    Maar als een 3 fasige motor hebt zal het nooit lukken met een monofasig net.

  13. #13
    knaap
    Geregistreerd
    Jul 2009
    Locatie
    erpe
    Berichten
    98


    Re: Hoe kom ik aan 380V?

    Alst mogelijk zou zijn zou ik het liefst de 400 gewoon binnenbrengen. Dus ik zal eens informeren of het in straat aanwezig is. Tis wel een gewone straat, maar der is een drukkerij, dus met een beetje sjans

  14. #14
    voorman TonyWony's schermafbeelding
    Geregistreerd
    Apr 2008
    Locatie
    Mariakerke
    Berichten
    4.494


    Re: Hoe kom ik aan 380V?

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door janus wago
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door hellemansd
    als het enkel voor een paar machines is zou ik werken met een frequentiesturing
    deze kan 380 leveren voor een motor terwijl je er maar 220 V insteekt
    en ik denk dat dit goedekoper is dan 400V te laten binnekomen

    frequentiesturingen zoals die van telemecaniqeu ofzo...

    zelf heb ik er geen ervaring mee maar en collega van mij heeft dit wel gedaan voor een draaibank...
    Met een frequentie sturing kun je alleen de frequentie aanpassen.
    Met een trafo kun je de spanning aanpassen!
    Maar als een 3 fasige motor hebt zal het nooit lukken met een monofasig net.
    Monofasige freq. sturing kan een 3-fasige motor op 220 aansturen, zij het minder dynamisch dan een 3-fasige freq. sturing.

  15. #15
    knaap
    Geregistreerd
    Jan 2010
    Locatie
    Neeroeteren
    Berichten
    90


    Re: Hoe kom ik aan 380V?

    Monofasige freq. sturing kan een 3-fasige motor op 220 aansturen, zij het minder dynamisch dan een 3-fasige freq. sturing.
    Niet elke motor, dat ligt ook aan het type motor --> zie kenplaatje voor de voltages in Ster/Driehoek-aansluiting...

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag je berichten niet bewerken