+ Reageren op discussie
Weergegeven resultaten: 1 t/m 15 van 15
  1. #1
    voorman
    Geregistreerd
    Mar 2007
    Locatie
    prov antwerpen
    Berichten
    4.869

    access 2007 foutmelding 2950

    lap gerar

    wou ik dit weekend men database wat aanpassen, is hem naar de filistijnen.
    misschien zit hier iemand die me ff verder kan helpen

    Windows XP pack 3
    access 2007
    database van de access 2003 naar de 2007 gebracht,(klein jaartje terug) beveiligde locatie ezv. allemaal netjes aangepast, werkte tot gisteren zoals het moest

    probleem
    een formulier ( met heel wat info) heb ik verder uitgebreid, extra velden toegevoegd.
    maar sommige macro's werken na uitbreiding niet meer fatsoenlijk
    ik krijg dan als foutmelding voor die macro's : foutnummer 2950
    opgezocht op het net, = veel vookomend probleem maar geen concrete oplossing van doe dat, en het is opgelost

    zit met mijn handen in mijn haar, kan niet meer zoeken in mijn data
    wat ik wel al gevonden heb, is:
    Als je in de hulpmiddelen voor databases de prestatie laat analyseren voor formulier Producten fiche ,
    Dan werken de zoekfuncties - zoek naam, zoek imagcode en zoek ned.naam -terug opnieuw
    Sluit je de database en heropen je die, dan krijg je weer de foutmelding ‘ macro…, foutnummer 2950 ‘
    Herhaal de prestatieanalyse en alles werkt weer oké


    zot word ik ervan

    iemand een idee?

    luk

  2. #2
    voorman
    Geregistreerd
    Aug 2006
    Berichten
    4.279

    Re: access 2007 foutmelding 2950

    Dit ook gechecked:
    http://answers.yahoo.com/question/index ... 200AALYFua

    - trusted location
    - nodige permissies als je db op een share staat
    - trusted author

  3. #3
    voorman
    Geregistreerd
    Mar 2007
    Locatie
    prov antwerpen
    Berichten
    4.869

    Re: access 2007 foutmelding 2950

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door F-B
    yep

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door F-B
    - trusted location
    3keer en zit in trusted
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door F-B
    - nodige permissies als je db op een share staat
    NVT. zit niet in netwerk
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door F-B
    - trusted author
    yep is gewoon leeg, geen auteur of geen uitgever ingesteld, zou dit dan moeten?

    luk

  4. #4
    voorman
    Geregistreerd
    Aug 2006
    Berichten
    4.279

    Re: access 2007 foutmelding 2950

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door lukanar
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door F-B
    - nodige permissies als je db op een share staat
    NVT. zit niet in netwerk
    Hmm, zeker ?
    Je kan een share hebben, ook al zit je niet in een netwerk hoor.
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door F-B
    - trusted author
    yep is gewoon leeg, geen auteur of geen uitgever ingesteld, zou dit dan moeten?
    't Proberen waard ?

  5. #5
    voorman
    Geregistreerd
    Mar 2007
    Locatie
    prov antwerpen
    Berichten
    4.869

    Re: access 2007 foutmelding 2950

    share nog eens nagezien en is niet het geval
    kan hier niets aan wijzigen, maar ben beheerder

    luk

  6. #6
    raap
    Geregistreerd
    May 2007
    Berichten
    7

    Re: access 2007 foutmelding 2950

    Optie om uw database hier te uploaden zodat we het zelf eens kunnen kijken en evt. oplossen zit er niet in vermoed ik ?

  7. #7
    voorman
    Geregistreerd
    Mar 2007
    Locatie
    prov antwerpen
    Berichten
    4.869

    Re: access 2007 foutmelding 2950

    peins dat de cookie dan ontploft omdat ik al zen werk dan laat chrashen,
    zonder gekheid,
    nee , kan niet, DB. is nogal uitgebreid,

    maar wat ik wel straf vind, op het net, 1000den vragen over foutnummer 2950 maar bij ms office zwijgen ze als vermoord, ja , dat je in een trusted location moet zitten en nog zo'n drie puntjes, maar als je op alles bevestigd antwoordt, dan weten ze van niks meer.
    zou ne mail naar den Bill helpen?

    luk

  8. #8
    voorman
    Geregistreerd
    Aug 2006
    Berichten
    4.279

    Re: access 2007 foutmelding 2950

    Eigenlijk moet je dit doen:
    - Access niet meer gebruiken
    - Een 'echte' DB opzetten (SQL Server Express of MSDE (gratis SQL Server light engine, met een paar beperkingen), en al je gegevens daarin pompen.
    - Ik begrijp wel dat je blijkbaar een paar formulieren enzo hebt, en ik kan me inbeelden dat daar nogal wat werk ingekropen is om dat te maken. Echter, ik denk dat je die nog altijd kunt blijven gebruiken. Vziw kan je Access als 'front-end' gebruiken, met een achterliggende sql server DB.

  9. #9
    voorman
    Geregistreerd
    Mar 2007
    Locatie
    prov antwerpen
    Berichten
    4.869

    Re: access 2007 foutmelding 2950

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door F-B
    Eigenlijk moet je dit doen:
    - Access niet meer gebruiken
    - Een 'echte' DB opzetten (SQL Server Express of MSDE (gratis SQL Server light engine, met een paar beperkingen), en al je gegevens daarin pompen.
    - Ik begrijp wel dat je blijkbaar een paar formulieren enzo hebt, en ik kan me inbeelden dat daar nogal wat werk ingekropen is om dat te maken. Echter, ik denk dat je die nog altijd kunt blijven gebruiken. Vziw kan je Access als 'front-end' gebruiken, met een achterliggende sql server DB.
    mmm, ook al gepeinsd maar
    we ziiten met ongeveer 40 tabellen voor een 6000 records
    een 60 query's om alles te vinden
    een 55 formulieren
    een 60 rapporten
    en dan nog eens een 50 macro's
    dus dat is iets meer dan een paar
    we hebben eigelijk nu wel beloten om de DB op te splitsen in 1 DB voor de tabellen en de andere DB voor de rest. maar das ook niet 1.2.3 klaar

    eerst die 2950 fout aanpakken

    luk

  10. #10
    kerel
    Geregistreerd
    Apr 2008
    Locatie
    Goetsenhoven
    Berichten
    749

    Re: access 2007 foutmelding 2950

    Moven van Access naar SQL maakt voor de TS niks uit aangezien het een macro-related probleem is en bijgevolg dus niet veel uitmaakt waar je data vandaan komt. Zelfs al zou je ze lezen uit een csv-file, dan heb je dezelfde problemen. Dit is duidelijk een security issue.

    Offtopic: linken van Access naar SQL Server heeft zo zijn eigen miserie. Kan er van meespreken. Ben er volop mee bezig voor de moment. ODBC-shit, pass-through queries, meters code om alles een beetje deftig te houden.... en dan spreek ik nog niet om dit draaiende te krijgen vanop een andere PC waar je geen admin rechten hebt.

    @lukanar:
    Al geprobeerd om eens een nieuwe lege DB te maken en dan een import te doen van alles vanuit je oude DB? Dit kan soms wonderen doen. Of eens je DB te decompileren?
    http://www.fmsinc.com/microsoftacces.../decompile.asp

  11. #11
    voorman
    Geregistreerd
    Mar 2007
    Locatie
    prov antwerpen
    Berichten
    4.869

    Re: access 2007 foutmelding 2950

    die import naar een lege zou inderdaad een oplossing zijn, is proberen
    maar dan weet ik v.domme nog niet waarom dat Kl.. program fout 2950 geeft, en van zoiets krijg ik de wubbes, (ben nogal eigenwijs )

    decompile, ook eens proberen maar eerst toch eens overleggen met de programmeur, -die het heel druk heeft met andere zaken maar die ik eigelijk toch een beetje achter zen vodden zit want ik moet een zoekbewerking starten voor bomen die zuilvormig zijn, in kleigrond kunnen en dan nog verharding kunnen verdragen en ik heb geen zin om manueel alles te ziften -

    luk

  12. #12
    kerel
    Geregistreerd
    Apr 2008
    Locatie
    Goetsenhoven
    Berichten
    749

    Re: access 2007 foutmelding 2950

    nie proberen te snappen... gewoon aanvaarden. Dat maakt uw leven een pak leuker . Ik heb hier vorige week ook een fout gekregen in Access die gigantisch veel voorkomt maar waar ook geen oplossing is buiten:
    - compact/repair
    - decompile
    en als dat niet werkt... teruggrijpen naar een backup.

    Daarom dat ik het tegenwoordig KAKcess noem. Leuk voor de huis/tuin/keukengebruiker, maar daar blijft het dan ook bij.

  13. #13
    voorman
    Geregistreerd
    Mar 2007
    Locatie
    prov antwerpen
    Berichten
    4.869

    Re: access 2007 foutmelding 2950

    @ NOSTRA !!!!!!!!!!!!!!!!
    @ F-B !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    OPGELOST !!!!!
    jouw tip om alles te importeren naar een lege DB is goud waard (figuurlijk wel te verstaan )
    foutmelding 2950 is verzwonden
    ben nu de rest aan het uittesten, maar op het eerste zicht, werkt alles naar behoren en zelfs sneller dan voorheen.

    thanks voor het meedenken
    en
    pintje sta voor jullie klaar
    luk

  14. #14
    kerel
    Geregistreerd
    Apr 2008
    Locatie
    Goetsenhoven
    Berichten
    749

    Re: access 2007 foutmelding 2950

    Cool !

  15. #15
    voorman
    Geregistreerd
    Mar 2007
    Locatie
    prov antwerpen
    Berichten
    4.869

    Re: access 2007 foutmelding 2950

    Na een hele middag en tot snacht in de vroege uurkes alles testen en nogeens testen, nazien en wat weet ik nog allemaal,
    kan ik alleen maar zeggen dat importeren naar een lege database werkt.

    fout 2950 wordt (waarschijnlijk) veroorzaakt door:
    importeren van db opgemaakt in een vorige versie van acces naar access 2007, neemt wel alles over maar acces 2007 gebruikt dan op de achtergrond nog wel de omgeving van de vorige versie. Voor data verwerking of - toevoeging is dit geen probleem.
    Op het moment dat er programmering of aanpassingen in macro's of sql worden uitgevoerd komt access2007 in de clinch met de achtergrond van de oudere access.
    dus
    importeer DB 1 access versie x naar access 2007
    importeer nogmaals DB1 in access 2007 naar een lege DB in acces 2007 en klaar.

    luk

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag je berichten niet bewerken