+ Reageren op discussie
Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 10
 1. #1
  knaap
  Geregistreerd
  Jan 2010
  Locatie
  Genk
  Berichten
  111


  Profel - aluminium ramen

  Iemand ervaringen met aluminium ramen van Profel?

  Zijn deze qua kwaliteit vergelijkbaar met Reynaerts en Schuco?

 2. #2
  knaap
  Geregistreerd
  Dec 2008
  Locatie
  Limburg
  Berichten
  287


  Re: Profel - aluminium ramen

  ze zijn zeker vergelijkbaar maar de verschillen zijn groot ... nu nog de vraag , waar en bij wie ? Dat is aan jou om dat te ontdekken , want een ramenfabricant zal nooit zeggen dat zijn ramen slecht zijn, dus ... Ja sorry ik weet... dit is een antwoord en toch geen antwoord . Maar ik mag nu niet eerlijk zeggen wat ik denk want dit is een publiek medium.

 3. #3


  Re: Profel - aluminium ramen

  Dimi_M of HLG-Trader,

  kunnen jullie reeds iets meer zeggen over Profel?
  Ik heb prijs gevraagd bij Janssens te Schoten en wacht de offerte nog af.
  De profielen leken me heel degelijk (en zelfs dikkere naden dan Reynaers) en ook strakke afwerking.
  Idem voor het beslag. En het feit dat het volledige raam in de fabriek in Overpelt samengesteld wordt en dus niet door een constructeur die er tussen komt (en dan ook een goed profiel om zeep kan helpen bij de samenstelling tot raam).
  Kortom, het beviel me wel.
  Maak me wel nog wat zorgen over de pvc-strippen (en geen polyamide-strippen) die zij gebruiken.

  Thanks

 4. #4
  knaap
  Geregistreerd
  Jul 2008
  Locatie
  Waarschoot
  Berichten
  79


  Re: Profel - aluminium ramen

  We hebben alu ramen van Profel in onze nieuwbouw (staalbouw geplaatst door Blondeel (Eeklo). Het heeft wat moeite en denkwerk gekost, om ze op de juiste manier geplaatst te krijgen, maar het eindresultaat is perfect. En dat is uiteindelijk wat telt.

  Laat je niets wijsmaken over Profel. Ze hebben maar één profielreeks (met weliswaar # uitvoeringen), dus de keuze is beperkt en ze maken gebruik van PVC strips, dit zijn meteen de 2 nadelen, alhoewel. Maar uiteindelijk maken ze een héél goed en degelijk eindproduct, nl. het raam. Profel levert niet het meest isolerende profiel, ze fabriceren niet de sterkste ramen, ze zijn niet het meest innoverend en zo kan ik doorgaan. Ze leveren wel ramen die over de ganse lijn (prijs/kwaliteit) meer dan gemiddeld scoren gebaseerd op jaren lange ervaring.

  Als je bij Profel je goesting vind (prijs/kwali volgens je eigen wensen) en je hebt een goeie plaatser, dan moet je niet twijvelen.

 5. #5


  Re: Profel - aluminium ramen

  Maar als zelfs je het als concullega zo verteld op bvb een bouwforum dan krijg je bakken kritiek over je heen en nochtans klopt het dus als een bus en is het uiteindelijk ook eens een klant die de nagel op de kop slaat.

 6. #6
  knaap
  Geregistreerd
  Jul 2008
  Locatie
  Waarschoot
  Berichten
  79


  Re: Profel - aluminium ramen

  Kritiek kan je verwachten van goeroe's en bitneukers en die kunnen weliswaar gelijk hebben in hun pleidooi. Iedereen heeft wel z'n eigen idee al dan niet uit commerciële overweging. Vraag raad aan 3 vakmannen, ge zult 4 meningen horen en er zal er zeker één tussenzitten die op termijn zichzelf zal tegenspreken. Als je alleen al kijkt wat men je commercieel kan/wil wijsmaken en wat je uiteindelijk geleverd krijgt dan zit je binnen één firma al met # meningen. Vraag de uiteindelijk plaatsers, na 2 pintjes, maar eens op de man af van wat hij vind van verkopers, ge zult verhalen horen

  Maar de globale klant wenst uiteindelijk een goed eindresultaat en dat is meer dan de beste beslagreeks of die specifieke spacers of dat glas die net dat 10de procent beter isoleert.

 7. #7


  Re: Profel - aluminium ramen

  laat ons zeggen dat goede technische verkopers meestal een streep voor hebben. Die kunnen namelijk geen beloften maken waarvan ze op voorhand weten dat ze geen steek houden. En dan nog het is niet éénvoudig. Ook mij overvallen sommige zaken mij nog waarvan je denkt what the freck ...............

  en verhalen van vele plaatsters zijn evenveel met een korrel zout te nemen als stroperige verkopers hoor. Het is trouwens niet de taak van een plaatser om zich op glad eis te begeven maar velen voelen zich geroepen omdat ze dan toch de mannen van de praktijk zijn. Maar tussen de extremen van stroperige verkopers en stoere plaatsers is er een wereld die voor een klant wel van belang is. En hoewel het mijn taak is hem daar op te wijzen kan ik zijn handje niet vasthouden. Alhoewel ......... denk ik soms

 8. #8
  raap
  Geregistreerd
  Feb 2007
  Locatie
  Liedekerke
  Berichten
  21


  Re: Profel - aluminium ramen

  Wij hebben 3 jaar Profel profielen in onze nieuwbouw en we zijn er heel tevreden van. Onze plaatser was ALU-PVC Antoine uit Affligem. Alles in 1x geplaatst, ook sandwichpanelen etc. Correcte afhandeling. Na opmeting, daags nadien een plaatsingsdatum gekregen (was toen nog 10 weken wachten) en perfect nageleefd! Enkele vrienden en collega's ook naar daar gestuurd en ook zij zijn tevreden klanten.

  Volgend jaar gaan wij opnieuw bouwen en we kiezen direct opnieuw voor Profel!

 9. #9
  kerel
  Geregistreerd
  Feb 2011
  Berichten
  586


  Re: Profel - aluminium ramen

  Nog iemand recente ervaringen met alu ramen van Profel? Vergeleken met een offerte met Reynaers (gelijkaardig profiel) is Profel 22 percent goedkoper.

 10. #10
  knaap
  Geregistreerd
  Jan 2011
  Locatie
  Dendermonde
  Berichten
  70


  Re: Profel - aluminium ramen

  Ja, ik heb ervaring met ramen en deuren van Profel. Zowel de ramen als de profielen zijn zo lek als een zeef. Er liggen constant handdoeken op de vensterbank tegen het water dat gewoon binnen zeikt. En ik heb het niet over de sillicone afdichting tussen raam en muur maar over de materialen zelf. Tijdens een weekje in Barcelona eind december 2012 heeft het hier zo hard geregend dat zelfs de handdoek niet meer volstond. Gevolg: regenwater op het parket en parket krom getrokken.
  Bij 1 raam komt er zelfs een bruine smurrie van tussen het profiel gelopen, volgens mij een soort van lijm die gewoon aan het oplossen is. Indien gewenst bezorg ik foto's.

Tags for this Thread

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag je berichten niet bewerken