+ Reageren op discussie
Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 15 van 16
  1. #1


    Eendraadschema zelf tekenen in Visio2000

    Kan iemand me op weg helpen om mijn eendraadschema van mijn electrische installatie in Visio 2000 te tekenen. eventueel voorbeelden of stencils

  2. #2
    knaap
    Geregistreerd
    Mar 2006
    Locatie
    Waasland
    Berichten
    212


    Heb ooit eens shapes gemaakt voor Visio 2003. Ze staan op:
    http://www.elektrohuis.be/Elektriciteit.vss

    Kan je misschien eens bekijken en uitbreiden met eigen figuren.

  3. #3
    kerel
    Geregistreerd
    Mar 2006
    Locatie
    Temse
    Berichten
    338


    Hi,

    Wegens zware verbouwingen etc... moet ik nu dus een herkeuring ondergaan. Daarvoor moet ik nog de nodige schema's maken.
    En lui als ik ben , ben ik dus op zoek naar een visio file met daarin een eendraadsschema. Deze kan ik dan aan onze situatie aanpassen.

    Dus mocht je zo eentje hebben mag je die altijd doormailen.

    Mvg
    Loe

  4. #4
    knaap
    Geregistreerd
    Mar 2006
    Berichten
    180


    "page could not be found"

    ben je zeker dat de link correct is?

  5. #5
    knaap
    Geregistreerd
    Mar 2006
    Berichten
    63


    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Yoeri
    Heb ooit eens shapes gemaakt voor Visio 2003. Ze staan op:
    http://www.elektrohuis.be/Elektriciteit.vss

    Kan je misschien eens bekijken en uitbreiden met eigen figuren.
    Dank je wel. Komen heel goed van pas

    Als er iemand nog meer symbolen heeft. Laat maar komen.


    dhvz

  6. #6
    gezel
    Geregistreerd
    Apr 2006
    Berichten
    834


    Kijk eens naar mijn schema in powerpoint:
    http://users.skynet.be/LiesbethEnWouter ... citeit.ppt

    Je kan ze eventueel copy pasten naar visio...
    Maar in powerpoint gaat ook heel goed hoor!!!

    Wouter.

  7. #7
    meester
    Geregistreerd
    Mar 2006
    Locatie
    Rand van Gent, vlakbij E17
    Berichten
    19.079


    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door wdm
    Kijk eens naar mijn schema in powerpoint:
    http://users.skynet.be/LiesbethEnWouter ... citeit.ppt

    Je kan ze eventueel copy pasten naar visio...
    Maar in powerpoint gaat ook heel goed hoor!!!

    Wouter.
    mooi maar op sommige plaatsen ???


    een microgolf op een afzonderlijk circuit ? max 1000 W en 20 A x 230 V is bijna 5000 W ?

    motoren voor zonnewering hangen rechtstreeks aan het net zonder schakeling ?
    Stefan

  8. #8
    Guest


    Microgolf te zwaar gezekerd, m.a.w. uw microgolf kan sneller defect geraken dan dat de zekering zal springen.

    Qua zonnewering inderdaad mag de sturing getekent zijn in het schema.

  9. #9
    kerel
    Geregistreerd
    Mar 2006
    Locatie
    Bjeizel
    Berichten
    490


    TL verlichting in keuken op 20A ?
    Verlichting maximaal 16 A
    Pilots Are In Gliders, The Rest Are Airplane Drivers

  10. #10
    gezel
    Geregistreerd
    Apr 2006
    Berichten
    834


    Volgens mij hebben jullie toch een verkeerd idee van de functie van een automaat: de automaat dient om de stroom in de leiding te begrenzen. Dus voor een 2,5mm2 leiding neem je 20A, en voor een 1,5mm2 leiding neem je 16A. Als de microgolf zelf beschermt moet worden, heeft die en smeltzekering in het toestel zelf...
    Allee, da's althans hoe ik erover denk...

  11. #11
    kerel
    Geregistreerd
    Mar 2006
    Locatie
    Bjeizel
    Berichten
    490


    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door wdm
    Volgens mij hebben jullie toch een verkeerd idee van de functie van een automaat: de automaat dient om de stroom in de leiding te begrenzen. Dus voor een 2,5mm2 leiding neem je 20A, en voor een 1,5mm2 leiding neem je 16A. Als de microgolf zelf beschermt moet worden, heeft die en smeltzekering in het toestel zelf...
    Allee, da's althans hoe ik erover denk...
    Ware het niet dat het AREI voorschrijft dat verlichting op maximaal 16A mag afgezekerd zijn.....Net zoals een stopc. dat max 20A mag zijn.
    Pilots Are In Gliders, The Rest Are Airplane Drivers

  12. #12
    meester
    Geregistreerd
    Mar 2006
    Locatie
    Rand van Gent, vlakbij E17
    Berichten
    19.079


    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door pieterke
    TL verlichting in keuken op 20A ?
    Verlichting maximaal 16 A
    niet waar !!!

    als je daar ook 2,5 mm² voor gebruikt mag je op 20 A zekeren
    Stefan

  13. #13
    meester
    Geregistreerd
    Mar 2006
    Locatie
    Rand van Gent, vlakbij E17
    Berichten
    19.079


    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door wdm
    Volgens mij hebben jullie toch een verkeerd idee van de functie van een automaat: de automaat dient om de stroom in de leiding te begrenzen. Dus voor een 2,5mm2 leiding neem je 20A, en voor een 1,5mm2 leiding neem je 16A. Als de microgolf zelf beschermt moet worden, heeft die en smeltzekering in het toestel zelf...
    Allee, da's althans hoe ik erover denk...
    plaats je dan voor ieder toestel een afzonderlijke 20 A automaat ? frigo, koffieset, broodrooster, senseo, ... ???
    Stefan

  14. #14
    kerel
    Geregistreerd
    Mar 2006
    Locatie
    Bjeizel
    Berichten
    490


    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door stefan
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door pieterke
    TL verlichting in keuken op 20A ?
    Verlichting maximaal 16 A
    niet waar !!!

    als je daar ook 2,5 mm² voor gebruikt mag je op 20 A zekeren
    Stefan,

    heb je al veel zinnige dingen horen zeggen maar dit klopt toch niet hoor.
    Alle kringen met schakelaars, teleruptoren etc.. zijn beperkt tot 16A max.
    Waarom denk je dat op een gewone schakelaar bij de technische gegevens 16A opstaat ?
    Pilots Are In Gliders, The Rest Are Airplane Drivers

  15. #15
    gezel
    Geregistreerd
    Apr 2006
    Berichten
    834


    Als je een schakelaar gebruikt om een stopcontact aan en af te zetten, dan moet je afzekeren met de maximale stroom die de schakelaar toelaat (meestal 16A, maar ge hebt ook schakelaars voor 20A). Wanneer er verlichting achter de schakelaar staat, die niet meer dan 16A nodig heeft, mag je met 20A afzekeren. Die lamp zal in een normale situatie niet meer dan 16A trekken.

Tags for this Thread

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag je berichten niet bewerken